київміськбуд, новини, корупція, кушнір

Київміськбуд: Сім’я президента компанії володіє розкішною віллою у Франції

За інформацією розслідувачів, дружина керівника будівельної компанії “Київміськбуд” Ігоря Кушніра Оксана Кушнір є власницею розкішної вілли на Французькій Рив’єрі вартістю 20 мільйонів євро. На початку липня вийшла публікація з цього приводу.

За даними порталу “Бігус Інфо”, вілла Оксани Кушнір розташована поблизу Ніцци у Франції. Власність площею 850 кв.м розташована на ділянці площею 5000 кв.м.

Згідно з репортерським розслідуванням, процес купівлі вілли Оксаною Кушнієр розпочався у 2019 році, коли кіпрська компанія Оксани Кушнір Koksi Holding погодилася придбати зареєстровану на нерухомість французьку компанію SCP Cayo. Фінальний етап реєстрації відбувся навесні 2020 року, а вартість нерухомості наближається до 19 мільйонів євро. Французькі агенти з нерухомості оцінюють вартість нерухомості в 20 мільйонів євро.

На віллі є басейн і великий сад з панорамним видом на море. Також є гараж на вісім машин.

Після публікації репортажу керівник “Київміськбуду” Ігор Кушнір заявив, що не володіє нерухомістю за межами України.

Раніше журналісти виявили, що на ділянці Козина “Київміськбуд” побудували закрите котеджне містечко. Будівництво вели бізнес-партнери та близькі Кушніру родичі. Крім того, у цей період «Київміськбуд» подав заявку на додаткові кошти з державного бюджету, а на початку 2023 року будівельні роботи на інших об’єктах були зупинені. За результатами розслідування журналістів Національна антикорупційна служба почала розслідування, а Київрада утворила комісію для перевірки фактів протиправної діяльності Ігоря Кушніра.

Мер Києва Віталій Кличко 6 липня заявив, що в “Київміськбуді” буде проведена перевірка, а голова компанії Ігор Кушнер буде тимчасово відсторонений від займаної посади.


Posted

in

by

Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *