військком борисов, новини, корупція

Військком Борисов: корупціонер вкрав сотні мільйонів гривень

Військком Борисов з Одеси розбагатів на мільйони гривень не зовсім чесним шляхом. Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало обґрунтований висновок стосовно незаконного збагачення Євгена Борисова, який був керівником Одеського регіонального центру комплектування. Згідно з отриманою інформацією, сума цього незаконного збагачення становить 188 мільйонів гривень.

Під час брифінгу голова НАЗК Олександр Новіков розповів, що Національне агентство докладно розглянуло ситуацію щодо незаконного збагачення Євгена Борисова, відповідаючи на запитання представників медіа. Він підкреслив, що дана ситуація є рекордним висновком щодо встановленого факту незаконного збагачення, оскільки в ньому зазначена сума в 188 мільйонів гривень.

borysov-viyskkom-villa-spain

Згідно з проведеним НАЗК дослідженням, Військком Борисов придбав низку об’єктів нерухомості в Іспанії, вартість яких розпочинається від пів мільйона євро та досягає 3,7 мільйонів євро. Ці покупки відбулись у грудні, коли в Україні активно тривали воєнні дії.

Дослідження НАЗК підтверджує, що Євген Борисов використовував позики для придбання нерухомості. Загалом, він отримав позики на суму 4,2 мільйона доларів від різних підприємців. Проте жодна з цих операцій не має підтвердження від податкової системи.

Поміж іншого, НАЗК встановило, що Борисов організував механізми незаконного вивезення коштів за кордон через одеський ТЦК. Поточно справа стосовно цих фактів перебуває на розгляді в Державному бюро розслідувань.

У червні війскком Борисов був звільнений з посади начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Внаслідок цього, Президент України Володимир Зеленський виніс рішення, доручивши головнокомандуючому ЗСУ Валерію Залужному звільнити Євгена Борисова. Відповідно, Державне бюро розслідувань ініціювало провадження щодо можливих порушень та зловживань з боку Євгена Борисова.


Posted

in

by

Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *