ARMA, prodazh-areshtovanoho-mayna

Арештоване закордоном майно уряд буде продавати через нову систему – АРМА

Уряд прийняв нові правила для реалізації арештованих активів за межами країни, повідомило Національне агентство з питань розшуку та управління активами (АРМА). Зміни були внесені до постанов №719 та №558. Згідно з оновленими правилами, арештовані майнові цінності тепер будуть продаватися лише через електронну платформу Prozorro, дотримуючись європейських стандартів.

Голова АРМА зазначила, що ці нововведення сприятимуть відновленню довіри до проведення конкурсів щодо реалізації арештованих активів, що збільшить дохід до державного бюджету, особливо в умовах воєнного стану.

Це рішення стало першим актом нормування щодо продажу арештованих активів за кордоном, підкреслили у Національному агентстві. Це відкриває можливість почати процедуру продажу 92-метрової яхти Royal Romance, що належить сім’ї Віктора Медведчука та зараз перебуває у Хорватії.

Дана яхта була арештована Личаківським районним судом в квітні 2022 року та передана для реалізації Нацагентству з розшуку активів. За словами представників Агентства, новий механізм дозволить реалізувати майно без його переміщення до України. Орієнтовна вартість цієї яхти оцінюється у 200 мільйонів євро.

У липні 2022 року Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами повідомило представникам журналу “Схем” (Радіо Свобода), що шукає площу для реалізації яхти Віктора Медведчука Royal Romance, яка була арештована у Хорватії навесні того року та передана на реалізацію за рішенням Личаківського районного суду міста Львова.

Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *