харківська облрада, корупція, тетяна луценко

Харківська облрада: чоловік голови виїхав закордон та купив два ресторани

Харківська облрада втрапила у корупційний скандал. Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало процес розслідування, щодо Тетяни Єгорової-Луценко, під керівництвом якої знахожиться Харківська облрада. Розслідування почалося у зв’язку з обвинуваченнями у несумісному з офіційними доходами способі життя. Ці обвинувачення набули розголосу завдяки ЗМІ.

Антикорупційні служби вивчають можливий зв’язок між декларованими офіційними доходами чиновниці та придбанням ресторанів. Заклади харчування були куплені у французьких містах Канни та Ніцца її чоловіком під час періоду війни.

За даними Ігоря Мосійчука – екс народного депутата – чоловік Тетяни Єгорової, Віталій Луценко, уклав угоду і був призначений президентом компанії Midi Au Soleil. Саме ця компанія є власником ресторану в Каннах. Згідно французькими реєстрами, Віталій Луценко визнаний резидентом Франції. Також чоловік є співвласником фірми Le Folie’s, що володіє рестораном No Name в Ніцці.

харківська облрада, тетяна єгорова-луценко, назк

Під час оформлення документів, Віталій Луценко подав неправдиву інформацію про свій сімейний стан. Він зазначив, що є неодруженим. Можливо, для уникнення попадання під категорію “Politically Exposed Person”. Ця категорія передбачає особливий фінансовий контроль в Європі та стосується осіб, що відіграють важливу роль у суспільстві своєї країни або на міжнародному рівні.

Голова НАЗК, Олександр Новіков, зазначив: “Ми ведемо моніторинг щодо способу життя голови Харківської обласної ради на підставі інформації, що була опублікована в ЗМІ, і також на основі звернень від інших осіб”.

Схожа ситуація нещодавно відбулася довкола керівника “Київміськбуду”.


Posted

in

by

Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *